L’Espai Municipal d’Ocupació de Salt promou la inserció laboral trencant prejudicis de gènere

De la mà del Programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya, tres dones han començat l’aprenentatge per ser peó de manteniment

L’Espai Municipal d’Ocupació de Salt (EMO) segueix endavant amb les seves polítiques de formació i inserció laboral i, en aquesta línia, aquest mes de febrer s’ha posat en marxa una iniciativa per trencar prejudicis de gènere. A partir del Programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), tres dones han iniciat el seu aprenentatge per convertir-se en peons de manteniment.

 Tal com s’explica des de l’EMO, ‘es tracta d’una ocupació tradicionalment masculinitzada i, en aquest sentit, el projecte implica treballar per la igualtat efectiva de gènere, i obrint a totes les dones el ventall de possibles sortides laborals cap a ocupacions menys freqüents i/o que fins ara no s’havien plantejat’.

 La formació s’enfocarà cap a l’aprenentatge i desenvolupament de l’ocupació de peó de manteniment, destinant la seva tasca cap a la pintura i arranjament d’espais i equipaments públics del municipi que necessiten una millora de les seves condicions per tal d’evitar la seva degradació.

 El regidor del Foment de l’Ocupació de Salt, Toni Vidal explica que “sumar-nos a aquest projecte suposa un repte i una oportunitat per a l’EMO per continuar mostrant i fomentar el nostre compromís per la igualtat i la no discriminació per raons de gènere”.

 Línia Dona és el nom d’aquesta iniciativa impulsada pel SOC i en la qual hi participa l’EMO.