A L’Espai Municipal d’Ocupació podràs desenvolupar habilitats i adquirir coneixements segons els teus interessos i objectius professionals a través dels nostres cursos d’accés gratuït.  T’oferim 4 modalitats formatives principals :

  • Formació per a la recerca de feina
  • Formació transversal
  • Formació professionalitzadora
  • Formació Digital

Tallers per a la recerca de feina

Sessions grupals temàtiques específiques d’orientació laboral on es treballen eines bàsiques de la recerca de feina.

Consulta tota l’oferta formativa aquí

Tallers d’informàtica i noves tecnologies

Sessions grupals per treballar la cerca de feina a través de les noves tecnologies, des d’un nivell molt bàsic fins a un nivell superior.

Consulta tota l’oferta formativa aquí

Tallers d’autoconeixement i feina

Sessions grupals que tenen per objectiu conèixer els àmbits de la intel·ligència emocional per aprendre a aplicar-los en la recerca de feina i a l’entorn laboral en general, amb l’objectiu de millorar el benestar de les persones en el seu entorn professional.

Són activitats dirigides a persones amb les competències bàsiques per a la recerca de feina assolides i que volen aprofundir en aquestes habilitats i eines. És un espai per adquirir eines i recursos aplicables a l’ àmbit del creixement personal i l’autorealització.

El format d’aquests tallers inclou continguts teòrics i pràctics, que parteix majoritàriament de les experiències personals i professionals dels participants.

Les temàtiques dels tallers giraran entorn a: la comunicació, l’optimització dels propis recursos, la gestió de l’estrès, les emocions i les respostes no adaptatives, els equips de treball, etc.

Aquests tallers poden ser d’una o més sessions d’entre 3 i 5 hores.

Consulta tota l’oferta formativa aquí

Tallers de sectors professionals

L’objectiu d’aquests tallers és treballar els aspectes clau per a la recerca de feina en sectors específics i amb un pes econòmic important en el nostre territori, tot apropant l’oferta i la demanda d’ocupació.

Les persones demandants d’ocupació poden conèixer de primera mà els perfils que cerquen les empreses, en què consisteixen els processos selectius que realitzen, quins criteris segueixen a l’hora d’escollir una persona per treballar a la seva empresa, estratègies d’èxit, etc.

Per altra banda, a partir d’aquests tallers l’empresa pot disposar d’una borsa de persones candidates dels diferents perfils professionals que necessita o que podrà necessitar futurament.

Aquests tallers s’organitzen en tres fases: Candidats, on es presenten les especificitats i el futur del sector i els perfils professionals que contempla; Intermediació, on s’expliquen els canals que fan servir les empreses per publicar les ofertes i buscar candidats; i Empresa, on les empreses expliquen els perfils professionals que busquen i els candidats tenen l’oportunitat de presentar la seva candidatura.

Es realitzen en dues o tres sessions de 3 hores cadascuna.

Consulta tota l’oferta formativa aquí

Formació professionalitzadora

L’objectiu és formar i qualificar professionalment en diferents oficis i/o carnets professionals a persones treballadores en situació d’atur o bé que vulguin millorar professionalment.

Algunes de les formacions que realitzem són:

  • Auxiliar de magatzem amb carretó elevador frontal: curs destinat a obtenir el carnet de carretó elevador, on es treballen les tècniques de manipulació de mercaderies, prevenció de riscos i salut laboral, manteniment preventiu bàsic i equips de desplaçament de càrregues, així com la conducció d’equips de desplaçament de càrregues.
  • Atenció al client: dirigit a obtenir coneixements i aplicar els mecanismes motivacionals que estan presents en la relació comercial i l’atenció al client.
  • Curs de PRL sector de la construcció: dirigit a obtenir coneixements teòrics i pràctics en prevenció de riscos laborals del sector de la construcció.
  • Bones pràctiques d’higiene alimentària: dirigit a obtenir coneixements sobre toxiinfeccions alimentàries, normes generals d’higiene, higiene personal, al·lèrgies alimentàries i altres controls per a una bona praxis.

Consulta tota l’oferta formativa aquí